27 September 2016

Nafsu...





Itulah nafsu. Tanpa kita sedari.

"Sebaik-baik nafsu adalah nafsu yang dikawal dan seburuk-buruk nafsu adalah nafsu yang diikuti."

Kita yang mana satu?

26 September 2016

Holiday To PD 23-25 September 2016



Sejujurnya, ku tak bisa..... 

Eh, apahal ABM nyanyi plak ni? Hahahahahaaa 

Okey, okey. Sejujurnya, ABM bukan selalu pun dapat pergi bercuti. Kalau kena keluar kawasan tu, sama ada KIK ataupun ada training in-house yang diadakan di luar KL. Biasanya Melaka la kan.

So kali ni, ABM berpeluang bercuti bersama keluarga spiritual ABM di Port Dickson. Eleh, Port Dickson je? Ingatkan ke Singapore ke, Jakarta ke... 

Kecoh la lu. Port Dickson pun tak habis explore lagi, ada hati nak ke luar negara. Bercuti di dalam negara lebih best la! Jimat pun jimat. 

Fuh, emo pulak ABM. 

ABM ke sana pada petang Jumaat dan kembali ke KL petang semalam. Kiranya 3 hari 2 malam la. Tapi kalau dah namanya bercuti, memang bercuti la jawabnya. Sampai je di apartment dan check in, kitorang keluar makan sebelum meninggal.... eh apeda meninggal? Hahahaaaa menunggu la.. sementara menunggu yang lain sampai. Bila hati ni rasa macam tak puas, kami keluar la balik untuk ambil angin. 

Eleh, sebenarnya si Rab tu ha yang nak cari Pokemon. Kitorang layankan aje. Kahkahkah. 


Kami. Rasa macam nampak Fara Fauzana pulak kat situ. Eh, Rab rupanya. 

Esoknya, kami ke pantai. Special sikit pantai ni sebab dia agak private. Tak ramai orang. Tak ada orang langsung sebenarnya. Yang ada hanya kami. Private tak? Hahahahaaa 


Ko hengat ko boleh amik gambar cenggini ke kalau pantai penuh dengan orang? Hahahaha 

Tak puas mandi di laut, kami sambung mandi di kolam. Dan Aida mengambil kesempatan menggunakan kamera SJ Cam yang boleh masuk air tu. Masuk dalam air. Bukan kamera tu yang 'masuk air'. Gggrrrr



Selamba gila minah ni menyelam dengan spek! 


Yang si kanan tu tengah tunggu hari je nak beranak. Tapi perangai tak macam pregnant pun. Paling best, dia kata perut dia tu pelampung. Hadoiiiii 

Mana ABM?


Tu, yang kiri sekali tu. Rilek je pakai goggle. ABM tak berani buka mata dalam air. Tu la jadinya. Hahahaaaaa 

Dah puas berendam, kami naik ke apartment, mandi, solat, bergurau, makan, solat, tidur. Bangun je, Nadia ajak pergi hiking kat Tanjung Tuan. Aku layankan aje. 

Layankan budak ni sangattt....... pancit aku di tengah jalan. Dah lama tak panjat bukit / gunung. Last sekali masa birthday yang ke 20. Dah lama gila. 


First time naik bukit time sunset. Subhanallah, cantiknya lukisan Allah... 

Aktiviti hari ketiga? Mandi laut, makan, mandi kolam, makan, mandi kolam, makan..... 

Heh, bila nak habis daa? Hahahahahaa 


My family. Spiritual family. Nak tahu siapa yang bujang, sila hubungi ABM di talian.... 

Ok gurau je. Hakhak...... 

Feel free to view Collections Of Lavender untuk dapatkan jubah / dress / palazzo / baju kurung yang menarik. Klik SINI

20 September 2016

Sahabat Itu...




Sahabat itu,
Bukan sentiasa seia sekata. 

Kadang tu bergaduh juga.

Bertekak,
Pertahankan pendapat masing-masing,
Juga inginkan suara hati didengari

Tapi,
Kejap je la.

Sebab lepas tu,
Sama ada aku yang kena sekeh dengan dia,
Atau dia yang tersipu malu dengan usikan aku. 

Itulah dia, 
Memang tak reti simpan dalam.

Dia juga yang ajar aku macam mana caranya untuk keras hati.
Juga kental jiwa. 

Terima kasih sahabat.
Terima kasih atas segalanya. 

p/s : Dia bujang lagi. Masih mencari. Tak cerewet la juga. Siapa berkenan? Heheheheheee 

Feel free to view Collections Of Lavender untuk dapatkan jubah / dress / palazzo / baju kurung yang menarik. Klik SINI

15 September 2016

Tentang Hati, Tentang Diri



Kadang kita rasa hidup kita sukar, 
Kadang kita rasa hidup kita sesak,
Kadang kita rasa hidup kita susah. 

Sukarnya nak berinteraksi dengan orang
Sesaknya diri dengan segala macam problema
Susahnya nak memahami diri sendiri

Er..... 

Bila gurauan disalah erti
Bila diamku disalah tafsir
Bila bicara disalah fahami 

Put it in your mind. 

Memang la rambut kita sama-sama hitam 
(kecuali kau ada darah mat saleh atau kau memang albino)
Memang la kulit kita sama-sama sawo matang 
(kecuali kau ikut jejak Micheal Jackson) 
Memang la kita berada dalam pejabat yang sama
(kecuali kerja kau memang pemandu bas berjaya)

Hati semua orang ni lain-lain, beb.
Bukan semuanya sama. 
Kadang tu apa yang diucap di lisan tak sama dengan yang di hati. 

Dia sokong apa yang kau cakap 
Padahal dia bantah

Kau bangkang tindakan dia buat begitu begitu 
Sedang dalam hati kau setuju 

Ya, hati. Selamanya takkan pernah selari dengan otak 
Kadang kita pun tak faham hati sendiri. 

Faham tak? Tak faham, sudah. 

Photo : Masjid Besi, Putrajaya