24 August 2016

Training ESQ Grand Event @ Summit Hotel, Subang


Alhamdulilah, berlangsung sudah Training ESQ Grand Event yang diadakan pada 20 hingga 22 Ogos yang lalu di Summit Hotel, USJ Subang. Training yang disampaikan sendiri oleh Dr Ary Ginanjar, pengasas ESQ juga dihadiri oleh hampir 400 orang peserta. Ramainya! Dah lama tak rasa ramai peserta macam ni. Hehehehehe

Meh ABM belanja gambar sikit pada event tersebut.


This is it! Tempat duduk yang disediakan buat semua peserta Grand Event. Keseluruhan dewan digunakan sepenuhnya untuk kelancaran training kali ini. Skrin pun besar! Betul-betul macam tengok wayang!


Bersama Rabiyatul, Kak Nour dan Amy dari Sarawak. Terima kasih Amy yang sanggup turun dari Kuching semata-mata untuk membantu training kali ini. Jangan serik jadi ATS dengan kami yang gila ni lagi ekk... Hehehehe 


Briefing pagi. Sesi bacaan Asmaul Husna dan bacaan doa serta perbincangan mengenai perjalanan training pada setiap pagi. Yang dua orang tu belum tukau tudung lagi. Tu yang hitam tu. 


Gambar ni paling menarik bukan sebab semua perempuan masuk frame. Tapi sebab tukang ambik gambar  ni terlalu profesional. Sampai terbaring-baring! Hahahaha 


Sebahagian daripada alumni yang datang untuk recharge dan memberikan sokongan kepada para peserta. Eh, Kak Yatt Hamzah pun ada la. Masih gigih untuk datang walaupun sibuk dengan segala macam aktiviti dan bawak perut yang boyot. Hehehehe.


Hari kedua. Bertudung kelabu pula. 


Sebahagian daripada alumni dan peserta yang memenuhi dewan. Ramai kan? Ramai kan?


Anda kenal lelaki di tengah itu? Dialah Khairil Rashid, penyampai radio Sinar FM. Dia juga hadir sebagai peserta training kali ini. 


Kami menyokong World #QuranHour. Anda?


Selfie time! Bersama Umi Robiah. Terima kasih umi yang tak jemu-jemu hadir sebagai alumni ESQ dan banyak memberi nasihat buat kami semua. 


Bersama Tan Sri Musa Hassan, mantan Ketua Polis Negara. Entah kenapa, ketika namanya diumumkan oleh trainer, rasa sebak menjelma. Air mata mula turun tanpa henti. Teringat cerita dahulu yang cukup menyakitkan hati. So ambiklah gambar dengan dia. "Saya anak polis!" bangga gila ABM cakap dengan Tan Sri dan bercerita hal yang benar ketika ditanya olehnya. 


Hujung minggu ni, MCB SC2. Perlu lebih bersedia dari segi fizikal dan mental. Moga semuanya berjalan lancar. Amiin... 

PAGI!!!!

Siapa sini Alumni ESQ? Cer komen sket!!!

Mencari khimar yang selesa dan anggun untuk dipakai? Klik SINI
Mencari ikhtiar bagi merawat diri dari gangguan jin dan makhluk halus? Klik SINI
Ingin membantu mereka yang memerlukan? Klik SINI dan SINI 
7 Jenis Karakter Pelik Yang Confirm Korang Selalu Jumpa Dalam Keluarga Sendiri Klik SINI


18 August 2016

SAHABAT TERBAIKKU


SAHABAT TERBAIKKU
Puisi Frizka Tirana

Sahabat ...
di saat kita nikmati kebersamaan banyak hal yang terlewat kan begitu saja
keceriaan, canda dan tawa semuanya mengalir begitu saja 
waktu yang tersisah seolah tak mampu menampung nya dan waktu yang sangatlah singkat membuat ku teringat kepada mu sahabat ..

Semua kenangan - kenangan itu tak terasa ,pergi meninggalkan segala kegembiraan 
serta canda dan tawa mu satu persatu hilang sekejap mata 
ada beribu senyum saat terlintas memory yang dulu kala 

Sahabat ...
semua yang pernah kita jalani hari demi hari , waktu demi waktu telah kita lalui semuanya.

Banyak hal yg pernah terjadi karena itulah jalan hidup yang kita miliki 
kadang benci, kesal ,dan kecewa serta rasa senang dan sayang 
sungguh luar biasa , apa yang telah kita lalui bersama ..

Ya Tuhan ...
jagalah dan lindungilah
sahabat-sahabat ku 
karena mereka adalah sahabat terbaiku selamanya 


Throwback Konvensyen Team Excellence MPC Wilayah Selatan yang diadakan pada 15 dan 16 Ogos yang lalu. Majlis rasmi sebenarnya tapi sebab kitorang semua masuk air.... cenggini la jadinya. Hahahahaaaa... 

Anyway semua orang di sini dah berpunya kecuali lelaki sebelah ABM tu (empat dari kanan) Berminat sila PM yea. Hahahahaha


Mencari khimar yang selesa dan anggun untuk dipakai? Klik SINI
Mencari ikhtiar bagi merawat diri dari gangguan jin dan makhluk halus? Klik SINI
Ingin membantu mereka yang memerlukan? Klik SINI dan SINI 
7 Jenis Karakter Pelik Yang Confirm Korang Selalu Jumpa Dalam Keluarga Sendiri Klik SINI


12 August 2016

Jangan Sia-siakan Hidup..




Jangan Kau Melihat Wajah Karena Bisa Menipu
Jangan Pula Kau Melihat Harta Karena Bisa Hilang
Datanglah Kepada Orang Yang Bisa
Membuatmu Tersenyum,
Membuatmu Selalu Tertawa,
Dan Membuatmu Merasa Dia akan selalu disampingmu,
Melindungimu dan Menyayangimu.

Jangan Kau Sia-siakan hidup untuk hari ini,
Hidup ini Terlampau Singkat
Bila dilewatkan Bersama Pilihan Yang Salah



Mencari khimar yang selesa dan anggun untuk dipakai? Klik SINI
Mencari ikhtiar bagi merawat diri dari gangguan jin dan makhluk halus? Klik SINI
Ingin membantu mereka yang memerlukan? Klik SINI dan SINI 
6 Perasaan Yang Akan Kau Rasa Bila Habis Cuti Balik Kampung klik SINI


09 August 2016

Khimar Ajwad Premium Dari Dheeya Fathana Syarie















Cantik-cantik kan khimar yang dipakai model ni? Kalau nak tahu, khimar ini adalah Khimar Ajwad Premium, salah satu khimar yang dijual di Dheeya Fathana Syarie. Sangat sesuai bagi mereka yang ingin bertudung labuh tapi masih ingin kelihatan anggun. 

Khimar Ajwad Premium ni terdapat dalam beberapa warna iaitu Denim Blue, Blackish Black, Soft Margenta, Maroon Red. Green dan Nude Beige. Banyak pilihan tu! Yang mana satu idaman kalbu?

Berikut adalah sedikit butiran tentang khimar ini.

KHIMAR AJWAD PREMIUM


_______________________

Material : Ceruty


Labuh depan : 38"

Labuh belakang : 50"



Product Code : KAP



Harga Asal : RM159

Harga Promosi : RM129

Woah!!!!!!!

Bagaimana dengan postage?

Postage RM7

Next helaian RM3/helai


Sabah dan Sarawak 

RM15 untuk 1-3 helai. 

Bestnya! Apa tunggu lagi? Jom beli sekarang!

Sila Whatsapp KAP diikuti warna pilihan anda ke 017-3377438

Contoh : KAP(warna pilihan)kuantiti

Selamat berkhimar semua !! 

Oh yea, stok terhad!!!